CRNA HRONIKA

Prodavali drogu i prijetili policajcima

U akciji "Taxi" uhapšeno 7 članova organizirane kriminalne grupe

Autor:S. ZAHIROVIĆ

18.12.2014

Policija Brčko Distrikta jučer je u jutarnjim satima pokrenula akciju kodnog naziva “Taxi”, koja je plod višemjesečnih planskih aktivnosti usmjerenih na suzbijanje rasturanja narkotičkih sredstava na području Brčkog, a u kojoj je uhapšeno sedam osoba i izvršeno 20 pretresa na više lokacija.

Pretres objekata

Kako "Avaz" saznaje, uhapšeni su Ahmet Čačković (45), Emir Nuhanović (30), Anuel Salčinović (42), Sanel Pengić (27), Igor Ružić (36), Alen Tirić (28) i Sabrina Pehlić-Jukić (25). Svi uhapšeni odranije su poznati policiji kao povratnici u vršenju krivičnih djela.

akcija-taxi-1

Tokom akcije korišteni i policijski psi

- Tokom pretresa osumnjičenih, stambenih objekata i vozila pronađena je određena količina marihuane i heroina, kao i novac, za koji se pretpostavlja da potječe od izvršenja krivičnog djela. Osumnjičeni su privedeni u prostorije Policije Brčko Distrikta, gdje se će nad njima obaviti kriminalistička obrada - kazao je Halid Emkić, portparol brčanske policije.

Organizirana grupa

Uhapšeni su djelovali kao organizirana grupa koja se bavila rasturanjem narkotika na području Brčko Distrikta. U posljednje vrijeme počeli su upućivati i prijetnje policajcima koji su radili na dokumentiranju krivičnih djela koje je grupa počinila.

Tokom akcije korišteni su i policijski psi, a izuzet je i Audi austrijskih registarskih oznaka.