SARAJEVO

U 2015. ući ćemo uz Lakine pjesme

Sutra predstavljanje programa za doček Nove godine

A. Na.

18.12.2014

Osim Hanke Paldum, Mirze Šoljanina i Lake, koji će biti zvijezde večeri na javnom dočeku Nove 2015. godine, koji će biti organiziran na Trgu djece Sarajeva, građane i goste zabavljat će i mladi pjevači Emina Tufo, Ajša Kapetanović, Sead Hodžić, Ilma Karahmet i Haris Ćato, a nastupit će i hor "Princess krofne".

Grad je za ovu manifestaciju, zajedno s četiri gradske općine, jedva sakupio 75.000 KM. Prvobitno je bilo najavljeno da će izdvojiti 80.000 KM, a općine i Turistička zajednica KS po 10.000 KM.
 
- Prema programu, od 14 do 18 sati za djecu će biti organizirane razne manifestacije. Dijelit će se paketići, organizirati druženje s Djeda Mrazom. Nakon toga trebaju nastupiti mladi pjevači, a u ponoć će zapjevati Elvir Laković Laka. Nakon odbrojavanja prisutnima na Trgu djece Sarajeva obratit će se gradonačelnik Ivo Komšić, a pozvani su i načelnici četiri gradske općine - kazali su nam iz Gradske uprave.

Za razliku od prethodnih godina, kako je najavljeno, imat ćemo nešto skromniji vatromet, a detaljan program dočeka bit će predstavljen sutra u Gradu.