KOŠARKA

"Obračun" Trnovčevića i Mahmutovića: Nurkić je dobrodošao u reprezentaciju

Nastavak trakavice oko bh. centra

Al. Ti.

18.12.2014

Trakavica oko jednog od najboljih evropskih košarkaša Jusufa Nurkića, igrača Denver Nuggetsa i KS BiH se i dalje nastavlja.

Kako je "Dnevni avaz" već ranije izvještavao oko ovog slučaja, a i ekskluzivno se i sam košarkaš Jusuf Nurkić javio nama da progovori o svemu što se dešava na relaciji Nurkić, odnosno njegov menadžer Enes Trnovčević i KS BiH.

Povodom svega ovoga večeras u u Dnevniku 3 na FTV gosti bili akteri Trnovčević i generalni sekretar KS BiH Harun Mahmutović.

Vezani tekst:Jusuf Nurkić za "Avaz" iz Denvera: Za BiH ću uvijek igrati, ali neću za privatnu reprezentaciju

U pomenutoj emisiji, generalni sekretar je izjavio kako se Nurkić nije odazvao na poziv iz reprezentacije da ga pregleda ljekarski tim našeg nacionalnog tima, kao i da mu nije jasno šta konkretno Nurkić zamjera i zbog čega je ljut i kivan na Ks BIH, na što mu je Trnovčević odgovorio kako je Nurkiću zasmetalo saopčenje neodazivanja Nurkića u reprezentaciju, nakon čega se i naš centar naljutio.

"Nurkić je bio spreman doći u Sarajevo i dostaviti nalaze magnetne rezonance, ali nakon svega toga se naljutio i odlučio je da se ne odazove na poziv selektora", rekao je Trnovčević.

Na ove riječi Mahmutović je izjavio kako je Trnovčević jedan obični manipulant i dodao:

"Nurkić je uvijek dobrodošao u reprezentaciju BiH, i ako selektor ocijeni da je potreban, onda će i dobiti poziv", rekao je između ostalog Mahmutović.

Pogledajte cijeli "obračun":