CRNA HRONIKA

Uhapšen pijani vozač

Oštra Luka kod Orašja

Ta. T.

17.12.2014

Pijani A. I. (55) iz Oštre Luke uhapšen je u utorak navečer u Sportskoj ulici u svom selu zbog vožnje neregistriranog automobila u alkoholiziranom stanju i nepostupanja prema naredbama policijskih službenika. Njega je u večernjim satima dok se vozio automobilom zaustavila policija radi kontrole, nakon čega je uslijedio incident zbog kojeg je Oštrolučanin uhapšen. 

 
- Policajci su na mjestu prekršaja izvršili provjere i utvrdili da je automobil kojim je upravljao, neregistriran. Vozača su zbog toga isključili iz saobraćaja, a potom su izvršili alkotestiranje. Utvrđeno je da ima 1,78 miligrama alkohola u organizmu. Nakon poduzetih radnji, počeo je praviti probleme i odbio je prestati činiti prekršaj. U tome je bio uporan i odbio je policijske naredbe. Policajci su ga uhapsili, ali je on pri hapšenju pružao otpor zbog čega su oni primijenili sredstva prisile i savladali ga - kažu službeni izvori.

Pijani vozač zadržan je do otrežnjenja i novčano je kažnjen po više osnova te mu je uručen prekršajni nalog za plaćanje kazne.