CRNA HRONIKA

Iako je rođaku pucao u noge, povrede bile smrtonosne

Potvrđena optužnica protiv Mirka Radoša zbog ubistva

M. M.

17.12.2014

Sudija za prethodno saslušanje Okružnog suda u Banjoj Luci, potvrdio je danas optužnicu protiv Mirka Radoša (1975) iz Bosanskog Novog, zbog krivičnog djela ubistvo u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija, saopšteno je iz ove pravosudne institucije. 

Radoš je prije tačno dva mjeseca u selu Kršlje, zaselak Radoši, iz puškomitraljeza ubio rođaka Momira Radoša (54).

Ubistvu je prethodio verbalni sukob između rođaka na lokalnom putu u Kršlju. Posvađali su se zbog šume i neriješenih imovinskopravnih odnosa, zbog čega su rođaci godinama bili u sukobu.

Nakon svađe otišao je po puškomitraljez koji je skrivao u blizini kuće, vratio se na put i pucao u Momira. Momir je teško ranjen kratkim rafalom s nekoliko metaka.

- U stanju bitno smanjene uračunljivosti uzrokovane stanjem afektivnog uzbuđenja, u namjeri da ga liši života, usmjerio je puškomitraljez prema oštećenom i ispalio rafal od četiri projektila od kojih je jedan pogodio i prošao kroz lijevu a zatim i kroz desnu potkoljenicu pričinivši dvije masivne prostrelne rane promjera od 2,5 do 10 cm. Drugi projektil je prošao kroz desnu natkoljenicu pričinišvi masivnu prostrelnu ranu promjera 10x8 cm, treći je pogodio zadnji dio natkoljenice pričinivši ranu u vidu strijelnog okrznuća a četvrti projektil prošao kroz tkivo lijeve i desne strane zadnjice pričinivši prostrelnu ranu ovalnog oblika sa izlaznim otvorom promjera 4x3 cm na desnoj strani zadnjice. Masivna spoljašnja iskrvavljenja iz raskidanih velikih krvnih sudova donjih ekstremiteta nastala od projektila, dovela su do smrti oštećenog, navedeno je, između ostalog u optužnici.

Nakon ranjavanja rođaka, Mirko je otišao u svoju kuću i pozvao policiju, koja je ubrzo došla na mjesto događaja i uhapsila ga.