NOGOMET

Čolić: U januaru ću znati ostajem li ili napuštam Željezničar

Ne odbacuje mogućnost nastavka saradnje sa 'Željom'

Fena

17.12.2014

Željezničara Benjamin Čolić mogao bi u zimskom prijelaznom roku napustiti redove sarajevskog kluba.

Čolić, koji je današnji domaćin ''Plave kućice'' Sarajevo Holiday Marketa, trenutno razmatra mogućnosti dogovora s ekipom sa ''Grbavice'', ali i mogućnosti pronalaska nove sredine.

- Ne mogu još uvijek ništa definitivno reći, neke kombinacije postoje, ali pričekat ću dok ne počne prijelazni rok. Početkom januara ću definitivno znati da li ostajem ili ne - izjavio je Čolić Agenciji FENA.

Čolić nastupa u dresu Željezničara već šestu sezonu i razmišlja o promjeni sredine, ali ne odbacuje mogućnost nastavka saradnje sa ''Željom''.

U bh. medijima se pojavila informacija da je za njegove usluge zainteresiran splitski Hajduk, međutim Čolić ističe da ga niko iz trofejnog hrvatskog kluba nije kontaktirao.

Naglašava da je najbitnije da je u dobroj formi i da će moći konkurisati za prvu postavu kod novog trenera Željezničara Almira Memića.

- S Memićem sarađujem 15 godina, dobro ga znam i vjerujem da nam s njim može biti samo bolje. Zajedno smo osvajali trofeje, u periodu kada je on bio pomoćnik, tako da sam uvjeren da on može mnogo dati ekipi Željezničara - rekao je Čolić.

Dodao je da je Željezničar na dobrom putu da ispuni ovogodišnji cilj u prvenstvu BiH, a to je plasman u neko od evropskih takmičenja.