CRNA HRONIKA

Kuljiću i Trifkoviću produžen pritvor, Govedarici mjere zabrane

Sud BiH

M. M.

17.12.2014

Sud BiH produžio je pritvor za najduže 15 dana Neđeljku Kuljiću i Srećku Trifkoviću, uhapšenim u akciji "Šetač dva", zbog sumnje da su vršili neovlašten promet opojnim drogama.

Pritvor im je produžen zbog postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnost od bjekstva, a u odnosu na osumnjičenog Trifkovića i zbog postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnost da će ponoviti ili dovršiti krivično djelo.

Sud je saopštio da Trifkoviću pritvor može trajati do 1. januara, a Kuljiću do 7. januara.

Trećem osumnjičenom u ovom predmetu Marku Govedarici, Sud je ukinuo pritvor i odredio mjere zabrane napuštanja mjesta boravka, uz obavezu ovlaštenih službenih osoba nadležne policijske stanice da ga svakodnevno nasumice obilaze na kućnoj adresi.

Govedarici je izrečena zabrana putovanja, uz privremeno oduzimanje putnih isprava i zabranu izdavanja novih putnih isprava, kao i zabrana korištenja lične karte za prelazak državne granice.

Izrečene mjere zabrane mogu trajati dok za tim postoji potreba, odnosno do drugačije odluke Suda, a kontrola opravdanosti će se vršiti svaka dva mjeseca.

U slučaju da osumnjičeni prekrši izrečene mjere zabrane, može mu se odrediti mjera pritvora.

Neđeljko Kuljić, Srećko Trifković i Marko Govedarica osumnjičeni su da su počinili krivično djelo organizovani kriminal, u vezi sa krivičnim djelom neovlašten promet opojnim drogama.

Uhapšeni su u junu u međunarodnoj policijskoj akciji kodnog naziva "Šetač 2" koja je provedena na području RS-a, FBiH, Hrvatske i Crne Gore.

Tada je ukupno zaplijenjeno 130,5 kilograma marihuane.