NOGOMET

Đurbuzović i Nikolić sve bliže tituli

Bh. treneri odlični na klupi Muharaka

Z. ŠARIĆ

17.12.2014

Pobjedom nad aktuelnim prvakom El-Rifeom od 3:1 u velikom derbiju Muharak je postao jesenji šampion Bahreina. Najtrofejniji klub u ovoj zemlji od ljeta vodi naš trenerski tandem Dino Đurbuzović i Agim Nikolić.

- Odigrali smo zaista odlično i pokazali da igramo najljepši fudbal ove sezone. Lijepo je biti prvi na tabeli, sada smo dobili mir pa narednih mjesec i po možemo provesti pripremajući se za nastavak sezone - govori Đurbuzović, koji sa svojim najbližim saradnikom Nikolićem ima zadatak da Muharak vrati u vrh bahreinskog fudbala.

Prema riječima nekadašnjeg trenera Željezničara, u Bahreinu ima odlične uvjete za rad.

- Ovdje je, zaista, milina raditi. Bahrein je predivan, ljudi su izuzetno prijatni, a uvjeti su vrhunski. Muharak je 32 puta bio šampion države, ali od 2011. nije bio na tronu i nadamo se da ćemo na kraju ispuniti taj cilj - govori iskusni stručnjak.

Iako je pauza u prvenstvu, Đurbuzović i Nikolić ostat će u Bahreinu i raditi sa perspektivnim igračima te napraviti listu potencijalnih pojačanja za nastavak sezone.

Mnogo sreće za Baždarevića

Đurbuzović je u stalnom kontaktu sa svojim nekadašnjim igračima iz Željezničara i pomno prati situaciju u našem fudbalu. Svakodnevno se informirao o izboru novog selektora reprezentacije BiH.

- Želim mnogo sreće Meši Baždareviću, da nas odvede na Evropsko prvenstvo. Izuzetno je težak posao pred njim, ali mislim da možemo do prolaska - rekao je Đurbuzović.