REGION

Ispovijest zgodne nastavnice iz Srbije: Nisam pogriješila što sam neke slike stavila na Facebook

Škola i đaci pružili punu podršku

(A. Vr.)

17.12.2014

 

Nastavnica u osnovnoj školi u Vranju u Srbiji, koja je široj javnosti postala poznata nakon objave golišavih fotografija na Facebooku, tvrdi kako nije prekršila kodeks ponašanja i oblačenja u školi.

Također, objasnila je da su sporne fotografije nastale 2010. godine za vrijeme njenog studiranja na niškom PMF.

Podsjetimo, nastavnica fotografije nije zaštitila zbog čega su ih mogli vidjeti svi korisnici društvene mreže, a ne samo njeni prijatlji.

Nakon što je priča procurila u javnost i razljutila mnoge, direktor škole poručio je kako će razgovarati s kolegicom, a za  srbijanski Blic je kasnije potvrdio da je škola profesorici pružila punu podršku te kako nema razloga za pokretanje disciplinskog postupka.

Nastavnica koja je još jednom ponovila da nije znala kako su fotografije vidjljive svima, nakon objave u medijima rekla je da će ih obrisati ili zaključati.

To je i napravila, a zbog povlačenja po medijma nije utučena.  Ipak, ne može, kaže, vjerovati da se neko bavi tuđim sudbinama.

Uprkos svemu podrška roditelja, đaka i škole nije izostala, a mlada profesorica sigurna je da je priča potekla od nekoga ko je "neostvaren i bavi se tuđim sudbinama".