KOŠARKA

Mirza Ahmetbašić postigao 57 koševa

Padaju rekordi i u A1 ligi za košarkaše

E. M.

15.12.2014

Zanimljiva košarka igra se i u nižem rangu bh. lige. To potvrđuju kvalitetne i zanimljive utakmice, a ova liga nije imuna ni na iznenađenja, odnosno određene raritete i rekorde.

Tako jedan bilježimo i minulog vikenda, koji se dogodio na utakmici u Bihaću. Tamo su gostovali košarkaši Brčko Distrikta, koji su na kraju utakmice poraženi sa 110:94. Međutim, njihov košarkaš, Mirza Ahmetbašić imao je super veče. On se na kraju utakmice zaustavio na rekordnih 57 postignutih poena.

Rijetko se događa da neki igrač, pa iz nižeg ranga takmičenja dostigne veliki broj poena. Međutim, Ahmetbašić, iako ima samo 26. godina, iza sebe ima relativno uspješnu karijeru i iskustvo. Igrao je u Austriji, Mađarskoj, Zadru i Kosovu, a u Brčko je stigao kako bi pomogao svom klubu, dok ne pronađe adekvatan angažman.

S obzirom kakve partije pruža, čudno je da Ahmetbašića dosada niko nije angažovao iz Lige 12, najvišeg ranga takmičenja, jer sasvim sigurno ovaj igrač posjeduje kvalitetu za mnoge klubove koji igraju u ovom takmičenju.