BIH

Četiri poslanika već traže naknadu za odvojeni život

Kolegij Predstavničkog doma zaprimio zahtjeve

A. L.

14.12.2014

Na dnevnom redu sjednice Kolegija Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, koja će biti održana 16. decembra, između ostalog bit će razmatrani zahtjevi poslanika koji su zatražili rješavanje svog statusa, kao i da im se isplaćuje naknada za odvojeni život u mjesečnom iznosu od oko 300 KM.  

Tako je poslanik SDP-a BiH Denis Bećirović 10. decembra podnio zahtjev za stjecanje statusa stalno zaposlenog poslanika, kao i zahtjev za naknadu za odvojeni život. Isti dan stigao je i zahtjev Lazara Prodanovića, poslanika SNSD-a, koji je, također, zatražio naknadu za odvojeni život. Dan kasnije i poslanici SDA Šemsudin Mehmedović i Amir Fazlić podnijeli su zahtjev za isplatu naknada za odvojeni život.

clanovi-222
Bećirović, Mehmedović, Prodanović i Fazlić: Naknada od 300 KM

Njihova mjesečna neto plaća viša je od 4.000 KM, a uz naknadu za topli obrok, regres, paušal, odvojeni život, prijevoz, posjetu porodici te rad u radnim grupama Parlamenta BiH, na kraju mjeseca dobiju između 5.000 i 7.000 KM.

Formiranje komisija

Na sjednici je planiran i dogovor o formiranju stalnih komisija Predstavničkog doma i zajedničkih komisija oba doma Parlamentarne skupštine BiH, kao i održavanje druge sjednice Predstavničkog doma.