CRNA HRONIKA

Na vozilu Denisa Bećirovića isjekli kablove i odnijeli dokumente

Poslanik u Parlamentu BiH na meti provalnika

Autor:A.H .

11.12.2014

Nepoznati izvršioci sinoć su u Tuzli provalili u putničko vozilo „Škoda –oktavija“ u vlasništvu  Denisa Bećirevića, poslanika u Predstavničkom domu Parlamenta BiH i doskorašnjeg predsjednika ovog doma, kao i potpredsjednika SDP-a.

Provalnik ili više njih, na zasad nepoznati način,   otvorili su vozilo i iz njega, kako nezvanično saznajemo  otuđili  određenu dokumentaciju koja se nalazila u kaseti vozila, zatim isjekli kablove , te oštetili  određenu opremu i druge dijelove na vozilu.

-Tačno je da se provala u moje vozilo dogodila, ali ja ne želim da špekulišem o tome ko bi mogao biti provalnik. To je posao policije i vjerujem da će oni svoj dio posla uraditi na profesionalan način – kazao nam je kratko Bećirović.

Interesantno je da je Bećirevićevo vozilo bilo parkirano na mjestu gdje se nalazilo još stotinjak drugih vozila, uglavnom skupljih i atraktivnijih od njegovog i da ni jedno od njih nije bilo meta provalnika.

Inače, provala se dogodila nakon što je Bećireviću ukinuta policijska pratnja koju je dotad imao kao funkcioner Skupštine BiiH.

Mnogi su spremni špekulisati da je provala u njegovo vozilo opomena Bećireviću nakon njegovog sukoba sa jednim brojem bivših i sadašnjih funkcionera SDP-a.