NOGOMET

"ZAIGRAJMO ZA HUMANOST" Navijači i igrači Čelika i Slobode igrali za Filipa Blaževića i žrtve poplava

Prvi humanitarni malonogometni susret Zeničana i Tuzlaka

Autor:V. B.

10.12.2014

Prvi humanitarni malonogometni susret, pod motom “Zaigrajmo za humanost”, bivših i sadašnjih vedeta Čelika i Slobode, te navijačkih skupina ova dva kluba, odigran je pred oko 1.000 gledalaca večeras u dvorani “Bilmišće” u Zenici.

Tuzlaci su, zbog trijumfa “Fukara” nad “Robijašima” s 3:2, bili ukupno uspješniji, jer je duel vedeta okončan neriješeno 2:2. Golove za Čelik postigli su Haris Hećo i Senad Brkić, a za goste Jasmin Hasić i Enes Mešanović. Golman Slobode Edin Ribić je u 2. poluvremenu odbranio penal Čelikovcu Nerminu Šabiću.

- Prodajom ulaznica prikupili smo oko 5.000 KM, ali bilo je i dobrovoljnih priloga, koje tek trebamo sumirati. Očekujemo da će biti još uplata na žiro-račun, pa će ova suma biti i veća- kaže Fikreta Fejzić iz Udruženja mladih “Ljubučica” iz Zenice.

Sav će prihod biti ravnomjerno podijeljen porodici bračnog para Almiru i Zijadi Oruč iz sela Topčić Polje i za liječenje studenta Filipa Blaževića. “Ljubičica” se za Oruče, čijoj je i 7-godišnjoj kćerkici Almini jedan od pokretača akcije Aldin Đidić, sada igrač Šahtera iz Karagande (Kazahstan), uručio loptu sa potpisima svih učesnika, obavezala do februara prikupiti 9.000 KM za kupnju zemljišta, a novu kuću sagradit će im Grad Zenica.

Već za 16. decembar zakazan je i uzvrat istih aktera u Tuzli, kada će se igrati za pomoć Domu za nezbrinutu djecu u Tuzli.