KULTURA

"Đurologija" Zeničane nasmijala do suza

Urnebesna predstava Branka Đurića Đure

A. Džonlić

8.12.2014

Nova autorska hit predstava Branka Đurića Đure "Đurologija" napokon je stigla u BiH, a u sklopu mini turneje, nakon 4. decembra u Tuzli, večeras su je u dva navrata vidjeli u Zenici, u Bosanskom narodnom pozorištu.

- Đurologija je zbirka mojih razmišljanja, koja na zabavan način predstavljaju sve ono što me nasmijava i zabavlja, ali i nervira. To je moj svojevrsni anti-stand up show, koji ponajviše podsjeća na neposredan i iskren razgovor sa publikom - kazao je uoči predstave Đuro.

Uz osvrt na nas, sebe, ono što nas je nasmijavalo, ali i nasmijava, Đurić je više od stotinu minuta publiku držao "u suzama", ali onim zbog smijeha.

Uz uvodni nastup stand-up komičara Peđe Bajovića, Đuro je briljirao, konstantno komunicirajući s publikom, pjevajući, plešući, pričajući... Mini turneju monodrame "Đurologija“ u BiH producira Tomislav Kašljević.

Zanimljivo je da su Zeničani, željni dobrog smijeha, za manje od 24 sata kupili ulaznice za predviđenu izvedbu u 20, ali i naknadno određenu u 17:30 sati, dok je interesovanje za ulaznicama bio takav da bi Đuro ostao sigurno do vikenda izvodeći predstavu samo za Zeničane.
 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.