BIH

I pored prijetnji: Tužiteljica Kajmaković pristupila ročištu u Sudu BiH u postupku protiv Turkovića

Strahovite prijetnje državnoj tužiteljici

Autor:A. ALJIMI

8.12.2014

Diana Kajmaković, postupajuća tužiteljica u predmetu koji se vodi protiv zločinačke organizacije Zijada Turkovića ponovo se suočava sa strahovitim prijetnjama po život.

Naime, na njenom automobilu je za sada nepoznati počinilac presjekao i otkinuo kablove koji kontrolišu kočnice!

Počinilac je mogao postaviti i eksploziv pod tužiteljicino vozilo.

Ispred zgrade u kojoj stanuje tužiteljica Kajmaković, policija je obavila uviđaj, a vozilo je odvezeno na vještačenje.

Kako saznajemo, da su kablovi presječeni primijetio je tužiteljicin suprug, koji je kad je pokrenuo vozilo shvatio da kočnice ne rade.

Tokom policijskog uviđaja Ulica Edhema Eke Džubura na Ilidži bila je potpuno blokirana.

Ovo je još jedan u nizu napada na tužiteljicu, a kako saznajemo na prethodnih nekoliko ročišta Turković joj je prijetio te je joj je u više navrata ničim izazvan zlokobno izjavljivao saučešće riječima „Bašum sagosun“.

Očito da osvetoljubivi Turković ne može da se pomiri s činjenicom da je Kajmaković svojim predanim radom te neoborivim dokazima njegovu zločinačku organizaciju smjestila iza rešetaka. On inače koristi svaku priliku prilikom obraćanja Sudu da izvrši pritiasak na tužiteljicu.

Turković je prvostepenom presudom Suda BiH osuđen na 40 godina zatvora kao i njegov omiljeni ubica Milenko Lakić Laki, dok je Saša Stjepanović dobio 12 godina robije uz njih je na pet godina osuđen Fadil Aljović, a Muamer Zahitović Ševrtko na tri godina zatvora.

Automobil državne tužiteljice Diane Kajmaković, koja je, podsjetimo, "potpisnica" optužnice protiv zločinačke organizacije Zijada Turkovića i koju upravo zbog tog predmeta čuva policija, bio je i ranije meta napada. Nakon što Škoda Oktavia ukradena iz garaže, kasnije je isječena, odnosno izbušena zadnja guma na vozilu koje je bilo parkirano ispred zgrade na Ilidži u kojoj Kajmakovićeva stanuje.

Škoda Oktavia je "nestala" iz garaže u decembar prošle godine, a nađena je nekoliko dana kasnije napuštena i poprilično oštećena. I tada je tužiteljicu Kajmaković čuvala policija, navodno SIPA, čiji pripadnici nisu čuli obijanje, odnosno rezanje vrata garaže.

Pored automobila, provaljeno je i u vikendicu tužiteljice Kajmaković na području općine Hadžići.Tada su provalnici na vratima vikendice ostavili natpis "pi..a".

 

I pored prijetnji, tužiteljica Kajmaković pristupila ročištu u Sudu BiH

Jutrošnja prijetnja hrabru tužiteljicu Kajmaković nije pokolebala u borbi protiv kriminala, te je uredno pristupila ročištu u Sudu BiH gdje se vodi postupak protiv najmonstruoznije posljeratne zločinačke organizacije u BiH. To je dokaz da tužiteljica i pored strahovitih pritisaka neće odustati u nastojanima da pred lice pravde izvede Turkovića i njegove saučesnike u zločinu.