CRNA HRONIKA

Otac ubijene bebe uhapšen, majka puštena na slobodu

Potvrđeno iz MUP-a KS

Autor:Am. KOVAČ

1.12.2014

Sarajevska policija i tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu obavili se uviđaj zbog ubistva djeteta rođenog 2014. godine, potvrđeno nam je iz MUP-a KS, a kako nezvanično saznajemo, beba je u trenutku smrti imala 4 mjeseca.

Na internet stranici MUP-a Kantona Sarajevo objavljeno je saopštenje u kojem se kaže:

"Juče je obaviještena III PU da je ekipa Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo intervenisala u ulici Avde Hodžića, općina Novi Grad Sarajevo. Tom prilikom ljekar je konstatovao smrt četveromjesečnog djeteta. O tome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a uviđaj su obavili policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo. Od strane tužioca naređena je obdukcija preminulog djeteta. Danas je sudski vještak medicinske struke, nakon obavljene obdukcije konstatovano je da je smrt djeteta nastupila nasilnim putem usljed teških povreda glave.

Policijski službenici ovog Ministarstva su danas pronašli i u službene prostorije pozvali roditelje Eldar Leđen, rođen 1993.godine i Indira P., rođena 1994.godine, nastanjeni u Sarajevu. U toku je kriminalistička obrada nad pomenutim osobama, zbog postojanja osnova sumnje da se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnog djela iz čalana 166. KZ F BiH (Ubistvo), a nakon završetka, uz konsultaciju sa tužiocem Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, prema navedenim licima će biti preduzete zakonom predviđene mjere."

Kako saznajemo, nakon kriminalističke obrade majka bebe puštena je na slobodu, dok je otac predat u Odsjek za zadržavanje lica lišenih slobode MUP-a KS.

Komšije uhapšenih su u izjavi za "Dnevni avaz" kazale da su se supružnici u kuću u Avde Hadžića na broju 39 doselile prije nekoliko dana. Više informacija nisu mogli reći jer ne poznaju supružnike ali su šokirani da je dijete ubijeno.

Više informacija o ovom slučaju u sutrašnjem štampanom izdanju "Dnevnog avaza".