NOGOMET

Vršajević nakon vrijeđanja sudije: Vruća glava svašta kaže, izvinjavam se

Bh. reprezentativac nakon utakmice na Poljudu

(A. Vr.)

1.12.2014

Dok je na splitskoj Rivi 30.000 ljudi protestvovalo protiv HNS-a, Hajduk je pred praznim tribinama poražen u duelu protiv Zagreba rezultatom 2:0. 

Oba bh. reprezentativca su nastupila u ovom susretu, iako nisu dovoljno zaliječila povrede mišića. Međutim, ni to nije pomoglo Hajduku, koji je izgubio utakmicu, iako je sve moglo biti drugačije, da kod rezultata 0:0 nije poništen čisti pogodak Splićanima, prenose hrvatski mediji.

To je posebno iziritiralo bh. reprezentativca Avdiju Vršajevića, koji je po završetku susreta verbalno napao pomoćnog suca Conjara.

"Sram te bilo, sakrij se u rupu, magarac jedan", rekao mu je bh. reprezentativac, a uredno zapisali prisutni novinari.

Ipak, Vršajević shvata da je pretjerao u reakciji.

"Kriv sam. Bio sam izrevoltiran, jer nam je poništen regularan pogodak, ali svjestan sam da nisam smio onako reagovati. Vruća glava svašta kaže i dužan sam izvinjenje sudiji, što ću i uraditi prvom narednom prilikom kada se sretnemo", kaže nam Vršajević, koji dodaje kako su on i suigrači zaista odigrali jednu lošu utakmicu.

"Čim su prazne tribine, odmah je teže igrati. Navikli smo na huk Torcide, koja nas nosi. Naravno, to nije izgovor za lošu igru, ali nekako se sve poklopilo. Poništen pogodak, prazne tribine, loša igra i poraz je bio nekako neminovan", objašnjava bh. reprezentativac i dodaje kako će u naredna dva susreta dati sve od sebe za pobjede.

"Sljedeću utakmicu igramo protiv Splita, ponovo na Poljudu, ali uz navijače. Pokušaćemo se navijačima iskupiti za lošu igru trijumfom u derbiju, a onda sezonu zaključiti pobjedom nad Istrom, također na Poljudu", najavljuje Vršajević.