OSTALI SPORTOVI

Đoković i Džumhur igrat će u Areni za Filipa Blaževića?

Ideja "Avazovog" fotoreportera Jasmina Hadžića za humanitarni meč u Zenici

A. Dž.

1.12.2014

Prvi teniser svijeta Novak Đoković i naš najbolji teniser Damir Džumhur do kraja godine mogli bi se naći na terenu zeničke Arene, u humanitarnom meču za oboljelog Zeničanina Filipa Blaževića.

Ideju je inicirao fotoreporter "Avaza" Jasmin Hadžić, koji je u više navrata sarađivao s dvojicom popularnih sportista, a i sam se amaterski bavi tenisom. Džumhur je samoinicijativno pomagao poplavljenima u BiH, lično im donoseći pomoć, a on i Đoković već su organizirali humanitarni spektakl za poplavljene u regionu Balkana.

damirdzumhur002

Džumhur: Pomagao poplavljenima

- Arena ima uvjete za takav meč, a Nole i Damir poznati su po svojim humanitarnim nastupima. Menadžment Arene i direktor Feđa Jovanović oduševljeni su idejom i pristali su da preuzmu organizaciju, ako dvojica sjajnih sportista uspiju uklopiti termine - kazao nam je Hadžić.

Damir Džumhur već je dao pristanak i preuzeo je obavezu da pozove Novaka Đokovića na susret u Zenici.

- Ja sam na poziv iz Zenice odmah rekao "da" i sada ostaje da dogovorimo ostalo. Novak zasigurno ima mnogo ovakvih poziva, a i obaveza uoči Australian Opena, ali s druge strane zna koliko je poštovan i popularan u BiH, u kojoj nije nikad nastupao, pa bi njegovo pojavljivanje bilo prava atrakcija - kazao nam je Džumhur.