NOGOMET

Zlatan Ibrahimović se poravnao na listi najboljih strijelaca PSG-a sa Safetom Sušićem

Postigao 85 gol za ekipu iz Pariza

Autor:A. Vr.

29.11.2014

Jedan od najboljih igrača BiH i PSG-a svih vremena, te bivši selektor Zmajeva Safet Sušić tokom deset sezona koliko je proveo u pariskom klubu postigao je 85 golova što ga čini petim najboljim strijelcem u historiji ovog kluba.

Peto mjesto na listi najboljih strijelaca od večeras s Sušićem dijeli  Zlatan Ibrahimović koji je postigao gol na utakmici protiv Nice na Parku prinčeva.

Podsjetimo, najbolji strijelac PSG-a svih vremena je Portugalac Pedro Pauleta, koji je u periodu od 2003. go 2008. Godine postigao 109 golova u 211 odiranih utakmica. Ibrahimovićev prosjek postignutih golova po utakmici je daleko veći, a i PSG je u odnosu na protivnike u prvenstvu francuske daleko nadmoćniji nego u Pauletino vrijeme.

Inače, Ibrahimović je trenutno šeti na listi najboljih strijelaca PSG-a, a zanimljivo je da je ispred njega, na 5. mjestu najbolji bh. fudbaler svih vremena i donedavno selektor reprezentacije

Inače, iza Paulete su još i Dominique Rocheteau (100 golova), Mustapha Dahleb (98) i Fracois M'Pele (97). Očekuje se da u narednim prvenstvenim utakmica Zlatan Ibrahimović pretekne Papeta na listi najboljih strijelaca PSG-a.