LJEPOTA I MODA

Najbolji način: Birajte kaput prema građi

Jedna od većih jesenjih investicija je kupovina kvalitetnog kaputa

(A.Sm.)

28.11.2014

Jedna od većih jesenjih investicija je kupovina kvalitetnog kaputa. Ove sezone posebno su popularni oversize modeli, prenosi B92. Koje boje su trendu, kako da izaberete model prema građi tijela i na koji način da kombinujete kapute?

Tijelo kao kruška

Ukoliko ste građeni u obliku kruške (imate uža ramena, manje grudi, veću zadnjicu i bokove, kao i jače noge), birajte kaput koji liči na mantil, nešto što će naglasiti gornji dio tijela i odvući pažnju od širih bokova i stražnjice. Kaput treba da bude blago strukiran i da pada ravno prema listovima. Izbjegnite faltne ili karnere jer će vas to još više proširiti.

Ako ste niski

Ako ste niže od 170 cm kaput nikako ne bi trebalo da bude ispod koljena. Niskim ženama se preporučuju i visoke štikle, ali ne treba da se ograničavaju kada su u pitanju boje i dezeni. Birajte kaput s dubljim V-izrezom kako biste na gornjem dijelu stvorile iluziju dužeg torza. Ako se odlučite za kaput s kaišem, stavite ga na dio gdje vam je struk najuži.

Oblik tijela kao jabuka

Imate velike grudi i zadnjicu, srednje ste visine i struk vam nije definisan? Nosite modele A kroja, klasičnu liniju kaputa bez dodataka kao što su epolete. Prvo i posljednje dugme kaputa nosite otkopčano kako biste izgledali mršavije.

Veoma ste visoki

Igrajte se sa volumenom i birajte duže kapute. Vi možete da nosite i ravnu obuću. Efekat je odličan ako ispod nosite uske hlače ili usku haljinu.