LIFESTYLE

Tri prekretnice za Windows 10 u 2015.

Uzbudljiva godina kada je u pitanju novi operativni sistem

(A.Sm.)

28.11.2014

Windows 10 je u fazi razvoja u ovom trenutku, a poslovni korisnici mogu da instaliraju Technical Preview i pogledaju o čemu se novom radi, prenosi B92.

Ipak, nema sumnje da će tek sljedeća godina biti veoma uzbudljiva kada je u pitanju novi operativni sistem, a najviše jer nas čekaju tri velike prekretnice tokom 2015. godine.

Kao dio Windows 10 objave, Microsoft radi na novoj verziji Windows Phone platforme, a početkom sljedeće godine nas očekuje objava Windows Phone 10 Preview verzije.

Sljedeća prekretnica će biti u januaru (ili tokom proljeća), a tada se očekuje objava Windows 10 Consumer Preview, odnosno beta verzije za potrošače. Tome u prilog govori i činjenica da se planira Windows 10 događaj za januar.

Nema potrebe da naglašavamo da će Windows 10 Consumer Preview doći sa mnogo više funkcija nego sadašnja verzija, te će korisnici moći da vide znatno više noviteta koje će donijeti novi operativni sistem. I zatim, slijedi ono najvažnije, objava Windowsa 10.

Stručnjaci upoznati sa problematikom prvo su govorili da će Windows 10 biti objavljen u aprilu, ali se sada može čuti sve više informacija da će to ipak biti sredinom naredne godine.