CRNA HRONIKA

Akcija Štampač: Osumnjičeni za proizvodnju i promet droge ostaju u pritvoru

Osnovni sud u Doboju prihvatio prijedlog Tužilaštva

M. M.

28.11.2014

Osnovni sud u Doboju prihvatio je prijedlog Tužilaštva te odredio jednomjesečni pritvor Alenu Musiću iz Doboja, Larisu Travančiću iz Usore, Harisu Kurtiću iz Tešnja, te Admiru Krehi iz Sarajeva, koji su uhapšeni u srijedu u akciji kodnog naziva Štampač, zbog sumnje da se organizovano bave neovlaštenom proizvodnjom i stavljanjem u promet opojnih droga.

Pritvor je osumnjičenima određen zbog bojazni da bi boravkom na slobodi mogli ometati krivični postupak uticajem na svjedoke i saučesnike, kao i zbog opravdane bojazni da će ponoviti krivično djelo, saopšteno je iz Suda.

Podsjetimo, akciju Štampač izveli su u srijedu službenici CJB-a Doboj, te Federalnog i ministarstava unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog i Kantona Sarajevo na području Doboja, Dervente, Usore, Tešnja i Sarajeva s ciljem suzbijanja neovlaštene proizvodnje i prometa droga.

Načelnik Kriminalističke policije dobojskog Centra javne bezbjednosti Miroslav Milojević rekao je tada na pres-konfereniciji da je tokom pretresa na četiri lokacije, po jednoj u Doboju, Usori, Tešnju i Sarajevu, pronađen veći broj mobilnih telefona, SIM kartica, sredstava i opreme za pakovanje droge i drugi predmeti.

Svi uhapšeni su odranije poznati po vršenju kriminalnih djela.

Akcija "Štampač" se, inače, realizuje od septembra, a do danas su izvršeni brojni pretresi tokom kojih je pronađena i izuzeta određena količina droga.