NOGOMET

Torcida: U subotu nećemo na stadion, već ćemo mirno protestvovati na Rivi

Nakon posljednjih dešavanja i kazni za Hajduk

Fena

28.11.2014

Klub navijača Hajduka opovrgnuo je medijske natpise da će se subotu nakon protesta na Rivi, zakazanog za 14 sati, uputiti na stadion Poljud i ući na tribine gledati utakmicu 17. kola Prve hrvatske nogometne lige između Hajduka i Zagreba, a koja se, po odluci nogometnih vlasti, mora odigrati bez gledalaca.

"Protest pod nazivom 'Kontra mraku, kontra sili' počet će i završit će na Rivi i nemamo namjeru ići na stadion Poljud gledati utakmicu Hajduk - Zagreb, nego ćemo mirno protestvovati na Rivi", rekao je danas glasnogovornik Kluba navijača Torcida Damir Gruić.

Komisija za žalbe Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) odbila je žalbu Hajduka i potvrdila odluku disciplinskog suca Prve hrvatske nogometne lige Krešimira Vlajačića kojom je splitski klub zbog nereda na utakmici 14. kola između Zadra i Hajduka kažnjen odigravanjem jedne prvenstvene ili kup utakmice bez prisutnosti gledalaca na Poljudu.

Gruić je danas ocijenio "zlonamjernim podmetanjem" medijske informacije kako bi se nakon subotnjeg protesta na Rivi Torcida mogla uputiti na poljudski stadion i ući na njega nasilno te pratiti utakmicu Hajduka i Zagreba, uprkos zabrani prisustva gledalaca na toj utakmici.

"Nema govora o nekakvom pokušaju ili želji za ulaskom na stadion Poljud kako bi posmatrali tu utakmicu, a nećemo niti odlaziti do kruga stadiona", kazao je u petak Gruić.

Po njegovim riječima Torcida se ne želi dovesti u situaciju da netko iskoristi subotnji protest, odnosno da se pojave, kako je rekao "nekakvi provokatori kojim bi odgovaralo da u subotu u Splitu izbiju neredi".

"To nije naš cilj niti će se to u subotu dogoditi. Protest će biti dostojanstven", poručio je Gruić.

On je istakao kako će na subotnjem protestu na Rivi biti upućene poruke da je "navijačima Hajduka dosta nepravde u Hrvatskom nogometu".

"Još jednom ćemo pozvati institucije države da riješe problem koji postoji", dodao je Gruić.