REGION

Vučić: Politika Vojislava Šešelja u Srbiji je beznačajna

Premijer Srbije smatra da je rezolucija Evropskog parlamenta uvredljiva za Srbiju

(Al. Ti.)

28.11.2014

Premijer Srbije Aleksandar Vučić je oštro kritikovao Evropski parlament i rezoluciju o Vojislavu Šešelju koju su donijeli parlamentarci, rekavši da je to uvredljiv čin za Srbiju kao državu.

Kako je rekao Vučić iza ove rezolucije stoji licemjerstvo i cilj da se našteti Srbiji. Dodao je i dalje da ova rezolucija je takva da je ni sami zastupnici ne razumiju, ali da ona pokazuje građanima Srbije šta se misli o njima u Evropi.

"Ništa u današnjoj Srbiji ne postoji što može povezati vlast današnju i Vojislava Šešelja", i dodao kako Srbija nije više mala i beznačajna kao što je bila i ranije.

Na press konferenciji koju je uživo prenosila RTS, Vučić se upitao:

"Ko je pustio Šešelja iz Haaga? Jesmo li to mi ili vi? Niste nas obavijesti o uslovima pod kojim ga puštate iz pritvora", pitao se Vučić.

Također premijer Srbije se upitao zašto je izostala rezolucija europarlamentaraca kada je Josip Šimunić, nogometaš Hrvatske skandirao "Za dom spremni", kao i zašto nije uslijedila rezolucija nakon svih ustaških pjesama koje pjeva Marko Perković Thompson, kao i u slučaju Ante Gotovine, koji je optužen za zločine, a dočekan je kao heroj?

"Kakvo je to licemjerstvo Evropskih parlamentaraca", rekao je Vučić.

Također, premijer Srbije je naglasio kako je politika Vojislava Šešelja u Srbiji beznačajna.

"Politika Šešelja ne postoji u Srbiji", rekao je Vučić.