LIFESTYLE

Pet malih načina na koje ubijaš svoj seksualni nagon

Kako poboljšati želju za seksom

(Dž. Č.)

28.11.2014

Na  ove stvari možda dosad niste obraćali previše pažnje, a od velike su važnosti za vaš seksualni nagon, prenosi Refleksija.

1. Nedovoljno sna

Ako si umorna, jedino što želiš raditi u krevetu je spavati. Istraživanja su pokazala kako manje od 6 sati sna na dan, uzrokuje nižu razinu testosterona kod muškaraca i žena, a to je hormon koji te čini raspoloženom za seks.

2. Zavisnost o društvenim mrežama

Svaki put kad odabereš pregledavanje Facebooka, Twittera i Instagrama, prije nego svog dečka, pridonosiš udaljenosti između vas dvoje – emocionalnoj i seksualnoj. Zapamti to. Uostalom, kao da to isto nisi radila cijeli dan na poslu. Večer je vrijeme rezervirano za druge stvari.

3. Ne uzimaš odmor

Vrijeme daleko od uobičajenih dnevnih rutina i stresnih situacija, odlično je za tvoje zdravlje, ali i libido. Čak i ako niste trenutno u mogućnosti uzeti nekoliko slobodnih dana, pričekajte vikend i pobjegnite negdje daleko od svih. Za takve parove puno je veća vjerojatnost vraćanja želje za seksom, nego kod onih koji ne ulože nimalo truda u planiranje bijega.

4. Previše odjeće u krevetu

Potpuno nam je jasno da je stiglo vrijeme toplih pidžama i debelih čarapa. Ali, nemoj da to postane scenarij za baš svaku večer. Pokazivanje malo više kože i dodirivanje, oboje će vas ubaciti u raspoloženje za seks, a ne za spavanje.

5. Alkohol

Čaša  ili dvije vina na kraju radnog dana također bi te mogla opustiti i pripremiti za kvalitetno vrijeme u krevetu s partnerom. Sve više od toga djelovat će kao sedativ.