BIH

Posljednji oproštaj od Samira Džebe u njegovom rodnom gradu

Nakon iznenadne smrti u 52. godini života

Autor:A. BAJRAMOVIĆ

28.11.2014

Kolege policajci, predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Bosansko-podrinjskog kantona (BPK) Goražde i Federalne uprave policije (FUP), lokalnih vlasti i veliki broj sugrađana oprostio se danas od Samira Džebe, dugogodišnjeg policajca, bivšeg policijskog komesara BPK Goražde i zamjenika direktora FUP-a, koji je odnedavno obavljao dužnost načelnika Sektora uniformisane policije FUP-a.

Nakon iznenadne smrti u stanu u Sarajevu od posljedica srčanog udara, dženaza ovom policijskom profesionalcu klanjana je u njegovom rodnom gradu Goraždu.

Samir Džebo rođen je u Goraždu, gdje je završio osnovnu i srednju školu. Godine 1988. diplomirao je na Pravnom fakultetu u Sarajevu, a godinu dana kasnije profesionalnu karijeru započeo u tadašnjem Sekretarijatu unutrašnjih poslova BiH - Centru službe bezbjednosti Goražde.

Nakon rata u MUP-u BPK Goražde obavljao je niz dužnosti, među kojima i dužnost policijskog komesara. Od 2006. godine, kada je imenovan na funkciju zamjenika direktora Uprave policije FBiH, bio je uposlenik ove policijske agencije. Za iskazanu profesionalnost i požrtvovanost u obavljanju poslova, više puta je nagrađivan.

Ukop rahmetli Samira Džebe obavljen je na mjesnom mezarju u Vranićima kod Goražda.