NOGOMET

Sušić od saveza traži pola miliona maraka

Na ime obeštećenja zbog otkaza

(N. K.)

28.11.2014

Safet Sušić, nekadašnji selektor fudbalske selekcije BiH, potvrdio je i sam kako nije kandidat za trenera Galatasaraya, iako ga pojedini mediji uporno "trpaju" u tu priču. Međutim, Pape je u izjavi za AA kazao da ga niko nije kontaktirao po tom pitanju:

- Ne znam šta ko piše i šta ko kaže, ali mene niko nije zvao iz Galatasaraya i očito nisam kandidat da postanem njihov trener, riječi su Sušića, koji smatra da mu je N/FSBiH dužan najmanje 350.000 KM zbog otkaza.

S druge strane, Papetu je bh. kuća fudbala ponudila oko 150.000 KM.

- Oni predlažu da mi plate 150.000 maraka, koliko mi ustvari faktički duguju do dana kada su me smijenili. Dao sam im korektan prijedlog i vidjet ćemo hoće li ga prihvatiti. Ukoliko to ne učine, razmatrat ću i druge mjere kako da se zaštitim i u tom slučaju naplatim novac koji mi i pripada po ugovoru, istakao je Sušić, te otkrio šta to potražuje:

- Ponudio sam im prijedlog da me plaćaju do kraja tekuće sezone, tj. da mi daju plaću zaključno sa junom naredne godine, što bi bilo obeštećenje jer su me smijenili. Drugu godinu ugovora im opraštam. To je kompromis. Dakle, ne tražim sve što me sljeduje. U slučaju da nađem angažman u roku od mjesec, dva rekao sam im jasno da bih im onda oprostio i ostatak plaća do kraja ove sezone, to jest FS BiH bi me momentalno mogao prestati plaćati, kazao je Sušić, čija je mjesečna plaća bila 50.000 KM, prenosi Goal.com.

Prema njegovom prijedlogu, to bi značilo da bi ga N/FS BiH na ime obeštećenja zbog otkaza, trebao isplatiti u iznosu 350.00 KM, plus 150.000 KM, koje mu, kako tvrde, duguju do dana smjene. To znači da od N/FS BiH potražuje pola miliona maraka (250.000 eura), no ako bi Sušić uskoro našao novi angažman Savez bi mogao proći daleko povoljnije.