GLOBUS

Osuđeno 13 silovatelja: Godinama zlostavljali djevojčice od kojih je najmlađa imala 11 godina

Sud im je odredio kazne zatvora od 18 mjeseci do 13 godina

(Mi.K.)

28.11.2014

Trinaestorica muškaraca optuženi su u Bristolu za silovanje, zlostavljanje i prisiljavanje na prostituciju mladih djevojaka od kojih su neke bile i mlađe od 13 godina. Sud im je odredio kazne zatvora od 18 mjeseci do 13 godina.

Muškarci somalijskog porijekla, uglavnom u 20-tima, mlade su Britanke zlostavljali godinama. Radili su to prilično perfidno jedan od njih bi, na prijmer prohodao s djevojkom a onda bi ju uvjeravao da mora spavati i s njegovim prijateljima "jer je to dio somalijske tradicije", piše Independent, a prenosi Dnevnik hr.

banda

Jednu od žrtvi silovala su petorica nasilnika kada je imala 16 godina, a jedan od njih je napastvovao njenu 14-godišnju sestru. Na suđenju je utvrđeno da su zlostavljali još četiri djevojke.

Najstrašniji slučaj je onaj od trinaestogodišnje djevojčice koju su u četiri navrata silovala tri muškarca, a jedan od članova bande razvozio ju je po hotelima u gradu. Dolazak u jedan od njih zabilježile su i nadzorne kamere u decembru 2012. no djevojčica se bojala za svoj život te nije željela svjedočiti da je sve to radila protiv svoje volje.

Jedna od žrtava imala je samo 11 godina kada ju je Mohamed Jumale pronašao na Facebooku. Nevinost je izgubila s njim, no onda je morala spavati s njegovim bratom i još dvojicom muškaraca, i to u parku u Bristolu ispod mosta.

Opisala je kako je s prijateljicom dolazila 20-ak puta u kuću u Eastonu "jer nisu imale šta drugo raditi".  Bile bi same sa šestoricom muškaraca i bilo ih je pomalo strah.

Svojim su žrtvama nudili novac, obično oko 80 KM a zatim bi im davali drogu, alkohol i poklone u zamjenu za pružanje seksualnih usluga starijim muškarcima, pripadnicima somalijske zajednice u Bristolu. No, djevojke su po potrebi razvozili širom Engleske.

Sumnja se da postoje još dvije ili više grupa silovatelja, o čemu policija još uvijek vodi istragu.