KOŠARKA

Nema razloga da Ivanović ne ostane

Harun Mahmutović, generalni sekretar KSBiH

E. JESENKOVIĆ

28.11.2014

Duško Ivanović vodio je našu reprezentaciju u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Njegov ostanak na kormilu reprezentacije Bosne i Hercegovine još nije definiran, ali generalni sekretar Košarkaškog saveza BiH Harun Mahmutović vjeruje da će nas trofejni crnogorski stručnjak predvoditi i na završnici EP-a u septembru iduće godine.

Dvije opcije

- Nema nema razloga da Duško ne ostane selektor. U stalnom smo kontaktu, dogovaramo se o svemu što je bitno za reprezentaciju, između ostalog i o utakmicama u pripremnom periodu - kaže Mahmutović te dodaje da Ivanović zbog klupskih obaveza sa Panatinaikosom u Euroligi neće biti član delegacije KSBiH na izvlačenju grupa Eurobasketa 8. decembra u francuskom Parizu.

Kako su četiri države domaćini EP-a (Francuska, Latvija, Hrvatska, Njemačka) iskoristile pravo da izaberu po jednu selekciju, Mahmutović kaže da naš tim ne može igrati u grupi u kojoj su Latvija i Estonija te Turska i Njemačka (Turci i Nijemci su u našem jakosnom šeširu) pa su moguće opcije samo nastup u grupama s Hrvatskom i Slovenijom ili Francuskom i Finskom.

- Ne budemo li izvučeni u njihovu grupu, velika je vjerovatnoća da ćemo s Hrvatskom i Slovenijom igrati pripremne utakmice.

Dogovori u Parizu

Otvorene su i ponude za turnire u Grčkoj, poznati Akropolis kup, gdje bi nastupile još Grčka, Rusija i Poljska, zatim u Italiji, Finskoj, Turskoj i Njemačkoj.

U finalne dogovore krenut ćemo odmah po završetku žrijeba u Parizu. Plan je da odigramo desetak pripremnih susreta - rekao je Mahmutović.