CRNA HRONIKA

Uhapšeni razbojnik predat Kantonalnom tužilaštvu ZDK

Uz prijetnju nožem oduzeo novac

Fena

28.11.2014

Kakanjska policija je nakon prikupljenih dokaza i dokumentovanja krivičnog djela, Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona dostavila izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i otkrivanju izvršioca protiv Č.A., rođenog 1991. godine, iz Kaknja, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo razbojništvo. 

Ova osoba je u večernjim satima, prošle subote, kao maskirana osoba izvršila razbojništvo nad radnicom trgovinske radnje „H&M” iz Kaknja, i uz prijetnju upotrebom noža oduzela određenu količina novca, nakon čega je pobjegao u nepoznatom pravcu. 

Brzom akcijom i poduzetim opsežnim aktivnostima policijski službenici su došli do saznanja da se u vezu sa izvršenjem navedenog krivičnog djela može dovesti osoba Č.A. iz Kaknja, nakon čega je lišeno slobode. 

Na osnovu naredbe Kantonalnog suda u Zenici policija je izvršila pretres stana, koji koristi osoba Č.A., kojom prilikom je pronađen nož za koji su postojale sumnje da je korišten tokom izvršenja krivičnog djela.

Istog dana, u mjestu Moščanica kod Zenice, policijski službenici izvršili su pretres kuće, vlasništvo Š.M., inače bliskog srodnika osumnjičenog, kojom prilikom je pronađena jedna crna kapa, tzv. 'fantomka', za koju su postojale sumnje da je korištena tokom izvršenja krivičnog djela. Sporni predmeti pronađeni prilikom navedenih pretresa su oduzeti i bit će predmetom potrebnih vještačenja. 

Nakon prikupljenih dokaza i dokumentovanja krivičnog djela, Kantonalnom tužilaštvu ZDK osumnjičena osoba Č.A. je zajedno sa izvještajem predato na nadležnost i daljnji zakonski postupak.