BIH

Počeo Festival kratkog filma

Srebrenica

Srna

28.11.2014

Prikazivanjem kratkog animiranog filma "Snježno kraljevstvo" u Srebrenici je danas počeo 8. Festival kratkog filma pod nazivom "Srebrena traka".

Prvoj filmskoj projekciji prisustvovala su djeca iz Obdaništa "Poletarac" iz Srebrenice koja su sa velikim interesovanjem gledala ovaj film na velikom platnu.

U okviru dvodnevnog festivala biće prikazano 19 kratkih filmova u takmičarskom i tri dugometražna filma u revijalnom dijelu programa.

Na konkurs su stigla 52 kratka filma iz raznih krajeva svijeta, a selekcioni tim odabrao je 19 filmova iz osam evropskih zemalja, Hong Konga i Izraela koji će biti prikazani i konkurisati za "Srebrenu traku" kako je naziv nagrade festivala.

Festival već tradicionalno organizuje Udruženje "Prijatelji Srebrenice", uz pomoć više sponzora, a osim filmskih projekcija, biće organizovane filmske i glumačke radionice za mlade koji su zainteresovani za ovu vrstu umjetničkog stvaralaštva.

Organizatori navode da je cilj organizovanja ovog festivala da se podrže i uvežu filmski stvaraoci iz regiona i da se promoviše film kao vizuelni prenosnik važnih poruka.