SARAJEVO

Hrenovica tvrdi da Arnautović lažira nalaze o ispravnosti hrane

Ministar privrede danas smjenjuje direktora

Autor:K. KEŠMER

28.11.2014

Ministar privrede KS Emir Hrenovica, nakon mnogobrojnih savjetovanja s pravnicima, poslat će Nadzornom odboru Veterinarske stanice KS urgenciju za smjenu v. d. direktora Senada Arnautovića.

Kao razlog smjene Hrenovica će navesti to da Arnautović ugrožava zdravlje građana KS jer je obustavio rad ove stanice. Kako je kazao ministar, radnici su u štrajku, a osnovni uvjeti da dođu ponovo na posao su smjena direktora i isplata šest zaostalih plaća.  

- Kao ministar, odgovaran sam za stanje u tom preduzeću, a u Veterinarskoj stanici vrše se kriminalne radnje. Falsificiraju se nalazi analiza hrene. Pojavile su se bruceloza i leptospiroza i ne mogu dopustiti da građani obolijevaju - kazao je Hrenovica.

emir-hrenovica

Hrenovica: Podnijet će krivičnu prijavu

On ističe da je Nadzorni odbor dužan u roku od 24 sata ispoštovati njegovu urgenciju i smijeniti direktora, a ukoliko to ne učini, onda će ih smijeniti ministar.

- Sutra podnosim krivičnu prijavu protiv Arnautovića jer ugrožava zdravlje građana. Tražit ću i da u firmu uđe Finansijska policija, jer ja kao ministar ne znam šta se dešava s 400.000 KM koje je Ministarstvo uplatilo, a radnici nemaju plaća - rekao nam je jučer Hrenovica.

Ministar nije kompetentan

Trenutni v. d. direktora Arnautović kazao je za “Avaz” da ne zna na osnovu čega je ministar izdao takvu naredbu niti koji je osnov za krivičnu prijavu.

- Prijavu može svako podnijeti, pa i ministar Hrenovica. Ja sebe smatram odgovornim za zdravlje građana, ali ne smatram da ih dovodim u opasnost. Hrenovica nije kompetentan da priča o tome - kazao je Arnautović.