BIZNIS

Nova izložba u"Raiffeisen GARELIJI"

U saradnji sa Akademijom likovnih umjetnosti

Mi.K.

28.11.2014

U prostoru "Raiffeisen GALERIJE" svoje radove izložila je Ena Čabrić, nadarena mlada umjetnica koja je ove godine, na odsjeku za grafički dizajn Akademije likovnih umjetnosti u Sarajevu, stekla zvanje magistra umjetnosti.

Čabrić je tokom školovanja učestvovala na više umjetničkih izložbi, a 2009. godine je na Magdalena festivalu u Mariboru osvojila nagradu "Best newcommer of the year".

Izložba, čiji je naziv "Infografika - grafički prikaz statističkih podataka za BiH", dio je magistarskog rada ove umjetnice i predstavlja njen osvrt na okruženje u kojem živi.

Podsjećamo, prema Memorandum o saradnji, koji su još 2009. godine potpisale "Raiffeisen banka" i Akademija likovnih umjetnosti, mladim umjetnicima je pružena prilika da izlažu svoje radove u "Raiffeisen GALERIJI".

Također, svake godine prilikom potpisivanja Memoranduma o nastavku saradnje, banka dodjeli jednokratne stipendije najboljim studentima Akademije.

Svi ljubitelji umjetnosti izložbu mogu pogledati radnim danima u zgradi Centrale Banke u Sarajevu, u ulici Zmaja od Bosne bb, u periodu od 8 do 16 sati.

Svaka izložba je prodajnog karaktera, a posjetioci kupovinom umjetničkih djela doprinose mladim umjetnicima te njihovom daljem radu.