BIH

Ministri pred kraj mandata masovno dovode službenike

Uoči odlaska raspisuju desetine konkursa

A. NALO

28.11.2014

Iako je Skupština KS zabranila nova zapošljavanja, većina ministara u tehničkom mandatu posljednje radne dane u Vladi Kantona uglavnom koristi za raspisivanje konkursa i primanje novih radnika te popunjavanje upravnih i nadzornih odbora u javnim ustanovama!

Poznato je da je Vlada KS, kojom rukovode ministri SDA, nedavno dala saglasnost za prijem oko 20 službenika i namještenika. Tako je, naprimjer, Ministarstvo za rad, socijalnu politiku i raseljena lica, na čijem je čelu ministar Muamer Bandić (SDA), već raspisalo oglas za novi Upravni odbor Terapijske zajednice - Kampus i predsjednika Nadzornog odbora.

Disciplinski centar

Novi član UO traži se za Disciplinski centar za maloljetnike, dok će se u NO Kantonalnog centra za socijalni rad uhljebiti predsjednik. Također, raspisan je konkurs za članove UO Centra za socijalni rad.

Višeg samostalnog referenta za vođenje evidencije traži Ministarstvo prostornog uređenja i zaštite okoliša KS, koje vodi Zlatko Petrović, a Direkcija za puteve KS traži višeg referenta za nadzor zaštitnog putnog pojasa sa završenom srednjom školom.

Posao u školi

Ministarstvo obrazovanja, nauke i mladih zapošljava u škole, pa su tako raspisani konkursi za Osnovnu školu "Srednje", Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju "Vladimir Nazor", Drugu OŠ, OŠ "Avdo Smailović", Prvu bošnjačku gimnaziju... Uskoro se očekuje i konkurs za prijem 10 novih službenika koji će plaću primati iz budžeta.