BIH

Za zimsko održavanje lokalnih puteva i gradskih ulica 360.000 KM

Cazin spremno dočekuje zimsku sezonu

S. J.

28.11.2014

U sklopu redovnih aktivnosti, Javna ustanova (JU) Komunalno-stambeni fond općine Cazin potpisala je i ugovore sa preduzećima koja će vršiti zimsko održavanje lokalnih i nekategorisanih puteva, kao i gradskih ulica.

Ugovor je vrijedan 360.000 KM, od čega je 210.000 KM namijenjeno za čišćenje i održavanje 114 kilometara putne mreže, a 150.000 za čišćenje gradskih ulica i higijenu grada.

- Prema Zakonu o cestama, bili smo u obavezi da završimo potpisivanje ugovora do 1. novembra, kako bismo dali 15 dana vremena izvođačima radova da pripreme mehanizaciju i nabave abrazivni materijal. Sve smo odradili na vrijeme i spremno dočekujemo zimski period - rekao je Munir Duraković, direktor JU "Komunalno-stambeni fond" općine Cazin.

Kako je naveo, kada su u pitanju lokalni putevi u ovoj općini potpisani su ugovori sa dva izvođača.

- Odredili smo tri punkta na području općine, i to u Ćoralićima i Gornjoj Koprivni, koje će čistiti firma "E-Beganović“ i punkt Ostrožac, koji će održavati firma "I-Selimović". To su putevi koji su i ranije čišćeni, s tim što smo ove godine dodali još nekoliko putnih pravaca i podnijeli zahtjev prema Vladi Unsko-sanskog kantona, da iste iz nerazvrstanih preimenuje u lokalne puteve. Gradske ulice će čistiti Javno preduzeće "Čistoća", koje će se brinuti i o higijeni grada - dodao je Duraković.