NOGOMET

Važna pobjeda Intera, Dinamo ponovo poražen, Qarabag našeg Šehića osvojio bitan bod

Odigrano još osam utakmica Evropske lige

Al. Ti.

27.11.2014

Večeras je odigrano još osam utakmica Evropa lige.

Jedna od zanimljivijih utakmica je svakako bila ona na Guiseppe Meazzi gdje je domaći Inter dočekao Dnipro i teškom mukom došao do tri boda.

Dnipro je čak i poveo u ovoj utakmici, a gol je postigao Rotan u 16. minuti. Ko zna kako bi se utakmica završila da je Konopljanka u 28. minuti pogodio sa bijele tačke, ali sjajno mu je Handanović odbranio.

Kazna je stigla svega dvije minute kasnije kada je Kuzmanović pogodio za izjednačenje. Pobjedu Interu je donio Osvaldo u 50. minuti susreta.

Od Evrope se oprostio Dinamo iz Zagreba koji je poražen od Astre sa 1:0, a jedini gol na susretu je djelo Bukarija u 50. minuti. U istoj grupi Celtic je na svom terenu dočekao Red Bull Salzburg i na kraju bio poražen rezultatom 3:1. Strijelci za Red Bull su bili dva puta Alan i Keita u sudijskoj nadoknadi. Gol za Celtic je postigao Johansen.

Qarabeg za koji nastupa naš Ibrahimim Šehića koji se još uvijek nada prolasku u nockaut faze večerašnjem susretu odigrao neriješeno sa St. Ettieneom 1:1 u Francuskoj.

Sigurno ljepotica noći se igrala na El Madrigalu gdje je domaći Villareal dočekao Borussiju M'Gladbach. Konačan rezultat je bio 2:2.

Domaći nogometaši su poveli preko Vietta u 26. minuti, a gostima iz Njemačke izjednačenje je donio Raffael u 55. minuti susreta.
Villareal ponovo dolazi u vodstvo u 63. minuti, a strijelac je bio Cheryshev. Ipak svega četiri minute kasnije je postavljen konačan rezultat, a strijelac za Borussiju je bio Xhaka.

Tottenham je na White Heart Laneu dočakeo Partizan i na kraju minimalno poražen rezultatom 1:0. Strijelac jedinog gola na utakmici je bio Stambouli u 49. minuti.