BIH

Hanka Paldum za prolaz morala pjevati radnicima "Aide" u Tuzli

Nakon što su je zaustavili na raskrsnici

Autor:A. H.

27.11.2014

Muka i nevolja radnika "Aide", koji od jutros drže blokirane obje saobraćajnice u Tuzli, večeras je "eksplodirala" pjesmom. Nije riječ o radosti radnika zbog neke dobre vijesti iz Vlade TK ili obezbjeđenja sirovina za proizvodnju u narednih nekoliko mjeseci, već zbog sasvim iznenadnog susreta sa poznatom interpretatorkom narodnih pjesama Hankom Paldum.

Kao i  drugi putnici i Hanka je večeras, u želji da nastavi put prema Sarajevu,  bila "zarobljena" natuzlanskoj  raskrsnici  Irac. Iako su je svi prepoznali, radnici su bili odlučni da poštuju svoju  odluku  o blokadi raskrsnice do daljnjeg. A, onda, neko se dosjetio  da cijena Hankinog prolaza prema Sarajevu bude  pjesma. Zatražili su da , ako misli nastaviti put, da otpjeva neku od svojih pjesama, našto se Hanka,  s radošću,  odmah odazvala i zapjevala.

Na raskrsnici na Ircu, na čuđenje mnogih, zaorila je pjesma. Uz Hanku pjevali su i promrzli radnici "Aide". Sve se lijepo završilo, naravno, po Hanku. Ona je nastavila put prema Sarajevu, a "Aidini" radnici ostali i dalje da se mrznu, što je zabilježio i "Avazov" fotoreporter Ahmet Bajrić Blicko.