BIH

HUMANOST Begović i Ćatić pomažu Filipu Blaževiću

Bh. sportski asovi u plemenitoj akciji

Redakcija

27.11.2014

Golman Stoke Cityja i reprezentacije BiH Asmir Begović neumorno pomaže drugima, a nakon što je nedavno uručio ček od 10.000 funti Fudbalskom klubu Redgate Clayton, on se uključio u akciju pomoći bolesnom 23-godišnjem Filipu Blaževiću iz Zenice, studentu Prirodno-matematičkog fakulteta u Sarajevu, koji je teško obolio od akutne leukemije.

Naime, Asmir je preko oca Amira koji živi u Heilbronnu kod Stuttgarta poslao svoj dres koji će biti prodat na aukciji, a novac će biti uplaćen teško oboljelom Filipu.

Za ovu akciju otac našeg repreznatativnog golmana je čuo od prijatelja Nihada Tabaka iz Heilbronna, koji je inicijator prikupljanja pomoći Filipu Blažiću zajedno sa Arminom Alićem i Alijom Maksumićem.

catic-rukavice1

Bokserski as za aukciju poklonio bokserske rukavice

- Asmir je još jednom pokazao da je veliki čovjek. Uvijek se rado odaziva poziva za pomoć. Učestvovao je u brojnim humanitarnim akcijama. Nakon njega javio nam se i naš bokserski as Adnan Ćatić, koji je za aukciju poklonio bokserske rukavice sa posljednjeg meča - kaže Armin Alić.

Inače, Filipu Blažiću kako bi nastavio svoje liječenje u Njemačkoj za prvi ciklus potrebno 23.000 eura i 138.000 eura za transplantaciju koštane srži, što njegova porodica nije u mogućnosti platiti.

Filipu možete pomoći uplatama iz Bosne i Hercegovine (UniCredit Banka) na broj računa: 403 835 65 000, dok iz ostalih banaka uplate možete izvršiti na transakcijski račun: 3385 8026 3075 2011.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.