NOGOMET

U subotu druga runda pregovora sa Halilhodžićem

Prvi put za istim stolom

M. T.

27.11.2014

21:20 Nakon sastanka u Makarskoj između predstavnika NSBIH i Vahida Halilhodžića, zaključka nema, ali razgovori će se nastaviti u narednih nekoliko dana.

Vahid Halilhodžić je izjavio da ne krije da su šanse da preuzme reprezentaciju Bosne i Hercegovine minimalne.

"Mnogo smo pričali, ali nije bili niti riječi o uslovima, a niti o novcu, koji je nebitan. Jako mi je teško, ali sam u vrlo nezgodnoj situaciji. Kada te tvoj narod zove, to se ne može platiti novcem, ali moji razlozi su privatne prirode i o njima sam upoznao i čelnike NSBiH", rekao je Halilhodžić za Avaz nakon sastanka.

Također, kako je za Avaz izjavio predsjednik NSBIH Elvedin Begić, razgovori će biti nastavljeni u narednih nekoliko dana.

21:10 Kako nezvanično saznajemo, druga runda pregovora između delegacije NSBIH i Vahida Halilhodžića će se održati u subotu.

20:40 Kako je ispričao vlasnik restorana našem reporteru na licu mjesta, Vahid Halilhodžić će izaći vrlo brzo iz restorana. Također vlasnik restorana je rekao: "Ne znam šta se pričalo, ali znam da ga srce vuče ka Bosni i Hercegovini. Znam ga 30 godina, on je čovjek koji ima dušu", rekao je vlasnik restorana, vidno raspoložen što mu nismo upropastili večeru.

20:30 Prema najnovijim informacijama sastanak između delegacije NSBIH i Vahida Halilhodžića se bliži kraju. Uskoro bi svi akteri trebali izaći iz restorana i objaviti ishod. Prema svemu sudeći, razgovori neće uroditi plodom, ali isto tako mogla bi biti zakazana nova runda pregovora. Znači da popularni Vaha neće reći niti da, niti ne.

20:15 Kako javlja reporter na licu mjesta, nema novih informacija. Kraj sastanka se ne nazire, ali epilog sastanka da, i to nepovoljan.

19:52 Razgovori, prema informacijama iznutra ne idu željenim tokom. Vodstvo NSBIH, čini se za sada ne uspijeva "slomiti" Halilhodžića. Izgleda da neće završiti prema željama većine javnosti u BiH.

19:30 Kako javlja reporter na licu mjesta sastanak između delegacije NSBiH i Vahida Halilhodžića mogao bi potrajati

19:10 Naša reporterska ekipa koja je na licu mjesta nema pristup restoranu na kojem su spuštene zavjese.

19:05 Sastanak u Makarskoj je počeo.

18:35 Uoči Vahinog dolaska, pristojno smo zamoljeni da se sklonimo kako ne bismo ugrozili razgovore.

18:30 Halilhodžić ipak stiže. Sastanak će kasniti, ali će biti održan.

18:25 Čini se da će lokacija večere biti promijenjena na napoznato mjesto.

18:20 Novinari "Avaza" su doživjeli verbalni napad od očajnog vlasnika restorana koji negoduje zbog upropaštene večeri.

18:15 Održavanje sastanka je pod znakom pitanja jer je naš stručnjak nezadovoljan zbog prisustva novinara iz BiH.

18:10 Sastanak ide nepredviđenim tokom. Vahida Halilhodžića, koji dolazi iz Zagreba, još nema.

18:00 Restoran je za sada prazan, izuzev stola koji je, kako nas je informirao konobar, rezerviran od 18 sati.

17:55 Delegacija Nogometnog saveza BiH došla je u restoran "Jež" u Makarskoj. Čine je predsjednik Saveza Elvedin Begić, potpredsjednik Ivan Beus, član Odbora za posredovanje i savjetovanje Sead Kajtaz i generalni sekretar Jasmin Baković.

16:00 Nakon nekoliko dana ugovaranja susreta, čelnici Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine večeras će prvi put sjesti za isti sto s Vahidom Halilhodžićem i obaviti razgovor o mogućnosti da preuzme reprezentaciju BiH.

Mada se još nije direktno izjasnio o svojim ambicijama i željama, Vaha je prvi izbor NSBiH i cjelokupne bh. javnosti. Večerašnji razgovori trebali bi dati odgovor na pitanje hoće li prihvatiti ponudu našeg Saveza ili će se tražiti druga rješenja.

Pregovori će biti obavljeni u Makarskoj, a reporterska ekipa "Dnevnog avaza" s lica mjesta će vas izvještavati o toku razgovora.

Sastanak će početi u 18 sati.