BIH

Zatvorena kancelarija OSCE-a u Trebinju

Trebinje

P.M.

27.11.2014

Ambasador Džonatan Mur, šef Misije OSCE-a u BiH, danas je boravio u Trebinju povodom zatvaranja terenske kancelarije OESC-a u ovom gradu.

Na svečanosti koja je održana u Muzeju Hercegovine ambasador Mur je rekao da je kancelarija OESC-a u Trebinju djelovala od 1996.godine, te da je bila pokretač brojnih projekata na dobrobit svih  građana Trebinja i istočne Hercegovine, uz odličnu saradnju sa lokalnim vlastima.

Prema riječima ambasadora Mura kancelarijau Trebinju je  zatvorena iz finasijskih razloga, ali to ne znači i završetak saradnje Misije i lokalnih zajednica u Hercegovini.

- Aktivnosti u Hercegovini će biti realizovane iz kancelarija u Mostaru i Foči - rekao je Mur i dodao da posebno treba istaći projekat misije OESC-a o prekograničnoj saradnji sa Crnom Gorom i Hrvatskom, što doprinosi društvenom, političkom i ekonomskom razvoju regije, kao i projekte na polju obrazovanja.

- Na polju obrazovanja Indeks inkluzije pomogao je u stvaranju tolerantnije školske atmosfere, pristupačne i spremne da odgovori na potrebe i prava svih učenika - rekao je Mur.

Svečanosti u Muzeju Hercegovine prisustvovali su predstavnici lokalne uprave, privrednog, društvenog i političkog života Trebinja i istočne Hercegovine.