NOGOMET

Ruski mediji tvrde: Pjanić i Ljajić u striptiz-baru!?

Kuda ideš Romo...

A. MIZDRAK

27.11.2014

Provod nekoliko nogometaša Rome u moskovskom striptiz-baru danas je bio glavna tema italijanske i ruske sportske štampe. Nakon utakmice 5. kola Lige prvaka između CSKA i Rome (1:1), bh. reprezentativac Miralem Pjanić, Adem Ljajić, Marco Borriello i Danijele de Rossi "utjehu" za primljeni pogodak u 93. minuti, koji ih je koštao dva izgubljena boda, pronašli su u poznatom moskovskom noćnom klubu "Egoist gold", pišu bijesni italijanski mediji.

Uživali u plesu

- Romo, kuda ideš? - postavio je pitanje novinar "Corriere dello Sporta" na naslovnoj stranici s fotografijom De Rosija, koji se uhvatio objema rukama za glavu, i slikama nogometaša Rome ispred moskovskog striptiz-kluba.

Italijanski novinari navode primjer kapitena Frančeska Totija (Francesco Totti), koji je odmah nakon utakmice otišao u hotel, pokazavši kakav je profesionalac. Ipak, to nije omelo Pjanića i ostale da uživaju u plesu atraktivnih ruskih djevojaka.

corriere-28

Naslovnica italijanskog lista: Romo, kuda ideš?

U striptiz-klubu zadržali su se dva i po sata, a nakon što su izašli iz kluba, zamolili su novinare da ne objavljuju fotografije te da imaju na umu njihove porodice u Italiji, navode apeninski mediji.

No, razgovor je umalo prerastao u fizički obračun, jer je jedan od službenika rimskog kluba koji se tu našao, zaprijetio novinarima i fotoreporterima da će im oduzeti opremu.
Cijelu situaciju objasnio je De Rosi.

Samo posmatrali

- Prošetali smo Crvenim trgom kada smo odlučili ući u ovaj klub. Nismo ništa radili, čak ni pili. Samo smo stajali i posmatrali. Vaše pisanje može uništiti naše porodice - rekao je veznjak Rome.

Nakon toga su se uputili u hotel u nadi da skandalozne fotografije neće biti objavljene i da će ostati daleko od očiju članova njihovih porodica. Prevarili su se...