NOGOMET

Trenutno u pritvoru sedmorica navijača Galatasaraya

Nije poznat identitet glavnog osumnjičenog za ubistvo navijača Zvezde

Fena

27.11.2014

Nekoliko navijača Galatasaraya koji su osumnjičeni za ubistvo srbijanskog navijača Marka Ivkovića prevezeni su iz pritvora u lokalnu bolnicu.

Prema pisanju turskih medija, koji prenose fotografiju i snimak odvođenja u bolnicu jednog od pritvorenih, trenutno su u pritvoru sedmorica navijača Galatasaraya.

Iako su srbijanski mediji objavili da je u pitanju osumnjičeni za ubistvo, turski mediji ne preciziraju o kome se radi, ali ističu da je obučen u trenerku Galatasaraya.

Istražnim radnjama, pregledanjem video snimaka mjesta zločina, jučer je uhapšeno pet osoba, u toku noći jedno, a u toku dana još jedno. Turski mediji su jučer prenijeli da je prvoosumnjičeni za ubistvo navijača Crvene zvezde uhapšen, međutim tu vijest nije mogao da potvrdi konzul Srbije u Istanbulu, koji je istakao da će u petak dobiti više informacija od tužioca angažiranog u ovom slučaju.

Podsjetimo, turska policija oformila je dva tima za otkrivanje ubice navijača Crvene zvezde Marka Ivkovića u Istanbulu. Turski šef diplomatije Mevlut Čavušoglu obavijestio je srbijanskog kolegu jučer predveče da je sedam osoba privedeno na informativni razgovor povodom ovog slučaja. Ivković je ubijen prošlog petka u Istanbulu, gdje je došao da gleda košarkašku utakmicu beogradske Crvene zvezde Telekom i Galatasaraya, prenosi B92.