REGION

Liječnici se bore za život djevojčice kojoj se vrh kišobrana zabio u oko

U školu stigao i krizni tim Ministarstva

(N. K.)

27.11.2014

Zdravstveno stanje sedmogodišnje učenice koja je u srijedu ujutro teško nastradala u učionici solinske škole u Hrvatskoj, kada joj se oštri vrh kišobrana zabio u oko i lubanju, i dalje je nepromijenjeno, saznaje se u četvrtak u splitskome Kliničkome bolničkom centru.

Djevojčica je smještena u Jedinicu intenzivnog liječenja Klinike za dječje bolesti čiji liječnici poduzimaju sve kako bi joj spasili život. U policiji još ne daju službene informacije kako je došlo do teškog povrijeđivanja učenice jer su, kako kažu, uviđaji u toku i oni su tajni.

Prve su informacije govorile da se djevojčica povrijedila u igri, no kasnije se neslužbeno saznalo da se nesreća dogodila kada je prije početka nastave dječak iz razreda pokraj nje otvarao kišobran te je, navodno, nakon što ju je rasklopni kišobran udario u područje oka, djevojčica pala i izgubila svijest. Prvu joj je pomoć odmah pružio učitelj, a ubrzo je stigla i Hitna pomoć koja ju je odvezla u splitsku bolnicu. Tamo je stigla u komi, te je priključena na respirator, piše Hina.

U solinsku Osnovnu školu "Vjekoslav Parać" danas je stigao i krizni tim Ministarstva nauke, obrazovanja i sporta čiji će radnici obaviti razgovor s djecom svjedocima tog nemilog događaja koji je na svih njih emocionalno i psihički teško uticao.