LIFESTYLE

Doktor više od hiljadu pacijenata i kolega špijunirao skrivenim kamerama, otkrio ga selfie!

"Sada ne mogu ući u javni wc, a da ne tražim skrivene kamere"

(A. Vr.)

27.11.2014

Doktor Lam Hoe Yeoh (62) koristio je cijeli niz skrivenih kamera kako bi u bolnici špijunirao svoje kolege i pacijente. Zatvoreni doktor za snimanje žrtava korsitio je ukupno 23 kamere od koji su neke bile skrivene u USB stickovima, olovkama i satovima. Sićušne kamere postavio je i u WC-e, piše Daily Mail.

Tokom više od tri godine svjetski priznati stručnjak skupio je hiljade sati snimaka na kojima je više od hiljadu muškaraca, žena i djece. Uhvaćen je nakon što je tokom postavljanja kamere u WC-u bolnice na jugu Londona snimio samog sebe. Snimka je otkrivena kada je kamera otpala nakon čega ju je uočio jedan od liječnikovih kolega.

Yeoh je priznao krivnju za voajerizam i osuđen je na osam godina zatvora od čega pet godina bezuslovno, a tri uslovno.

Nakon otkrivanja afere, doktorove žrtve poručile su da se osjećaju prljavo i povrijeđeno. Njegova bivša kolegica rekla je da je iskustvo zauvijek promijenilo način na koji će se ponašati u javnosti.

- Sada ne mogu ući u javni wc, a da ne tražim skrivene kamere' rekla je žena koja je s Yeohom radila deset godina, a bez znanja i pristanka snimljena je između 15 i 20 puta.

Ona je jedna od ukupno 30 identificiranih žrtava. Njih 1.084 tek se treba identificirati.