NOGOMET

Real Madrid izjednačio klupski rekord

Uzastopnom 15. pobjedom

(D. K.)

27.11.2014

Nogometaši madridskog Reala trijumfom kod Basela (1:0) stigli su u 5. kolu Lige prvaka do nevjerovatne 15. pobjede u nizu u svim takmičenjima.

Tim su novim uspjehom igrači Carla Ancelottija izjednačili klupski rekord koji datira još iz 1961. godine, a već je jednom izjednačen 2011. piše Goal.com.

Evo i rekacije jedne od najvećih zvijezda, Garetha Balea.

- To je sjajan rekord koji smo dostigli, no ne treba se previše zanositi s tim. Borit ćemo se i dalje za pobjedu u svakoj utakmici i to je cijela priča. Dodao bih još kako je sjajno igrati s Cristianom Ronaldom u ekipi, te sada samo trebamo nastaviti pobjeđivati - rekao je Velšanin.

Prije 53 godine za kormilom ekipe kraljevskog kluba bio je Miguel Munoz, a prije četiri godine isti je doseg pošao za rukom i Joseu Mourinhu.

Ancelottijevi evropski prvaci započeli su svoj niz sredinom septembra kada su savladali upravo Basel na Bernabeu (5:1), da bi zatim uslijedio i veliki trijumf 8:2 protiv Deportivo La Corune u Primeri. Veliki niz uključuje i dvije pobjede na Liverpoolom u Ligi prvaka, kao i trijumf protiv Barcelone u El Clasicu potkraj oktobra (3:1).

Prvi niz od 15 pobjeda, onaj iz 1961., prekinut je remijem bez pogodaka u Oviedu, dok je Mourinhov niz završen na bolan način - na domaćem terenu ih je s 3:1 savladala Barcelona u još jednom El Clasicu.

Sada Ancelottijevi igrači imaju priliku na gostovanju kod Malage (subota, 20.00 sati) sami postaviti novi rekord, te se i na taj način zlatnim slovima upisati u klupsku historiju "Kraljeva".