NOGOMET

Arsenal bolji od Borussije, Juve i Real sigurni na gostovanju

Odigrano sedam utakmica petog kola Lige prvaka

Al. Ti.

26.11.2014

Večeras je odigrano preostalih sedam utakmica današnjeg programa Lige prvaka u grupama A, B, C, D u kojima su postignuti manje - više očekivani rezultati.

Veliki posao ka plasmanu u osminu finala Lige prvaka je napravio prvak Italije, Juventus, koji je u Švedskoj, protiv ekipe Malme pobijedio 2:0. Golove za Staru damu su postigli Llorente i Tevez.

U istoj grupi viceprvak Evrope Atletico Madrid je na svom terenu pregazio Olympiakos rezultatom 4:0 i tako ovjerio plasman u osminu finala, a junak je bio Marijo Mandžukić koji je postigao tri gola, a jedan je djelo Garcije.

Aktuelni prvak Evrope je u gostima savladao ekipu Basela, minimalnim rezultatom 1:0, a strijelac jedinog gola je bio Ronaldo u 35. minuti susreta, što se kasnije ispostavilo i kao konačan rezultat utakmice. Real je u ovoj grupi već ranije obezbijedio prvo mjesto i plasman u osminu finala.

Ludogorets i Liverpool su u izuzetno zanimljivoj utakmici odigrali 2:2, što je najviše odgovoralo Baselu. Domaći nogometaši su poveli preko Abaloa, a onda je uslijedio preokret Redsa koji su golovima Lamberta i Hendersona došli do vodstva.

Ipak šok za Liverpool se desio u 88. minuti kada Ludogorets preko Terzieva dolazi do izjednačenja. Liverpool je ovim rezultatom zakomplicirao svoj cilj ka plasmanu u osminu finala Lige prvaka.

Arsenal je u derbiju večerašnjeg programa na svom stadionu savladao Borussiju rezultatom 2:0.  Topnici su poveli već u 2. minuti golom Sanogoa, a pobjedu je ovjerio Sanchez u 57. minuti.

Anderlecht je na svom terenu savladao Galatasaray rezultatom 2:0, a strijelci za domaće su bili Mbemba u 44. minuti, a pobjedu je ovjerio isti igrač u 86. minuti susreta.

Bayer iz Leverkusena je na svom terenu dočekao Monaco i na kraju je poražen rezultatom 1:0. Strijelac jedinog gola za Monaco je bio Ocampos u 72. minuti. Naš reprezentativac Emir Spahić je odigrao cijeli susret za Apotekare.