KULTURA

Koncert prestižnog pulskog ansambla harmonika na sarajevskoj sceni

Ansambl Sveučilišta Jurja Dobrile

Autor:Dž. Č.

26.11.2014

Muzička akademija u Sarajevu ugostit će prestižni ansambl harmonika sa pulskog Sveučilišta Jurja Dobrile, i to u sklopu njihove turneje koja obuhvata gradove Viroviticu, Banja Luku, Požegu, Novi Sad, Niš, Karaljevo, Sarajevo i Daruvar.

Harmonikaški orkestar akademije Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli muzički je ansambl kojeg čine studenti Odsjeka klasične harmonike. Orkestar je započeo s radom 1995. te pod vodstvom Denisa Modrušana redovito nastupa u zemlji i inozemstvu. Bogati repertoar orkestra sačinjavaju djela hrvatskih kompozitora A. Klobučara, B. A. Shehua, B.
Papandopula, B.  Starca, D. Bassanesea, D. Bužlete, I. Josipovića, M.Brajkovića, M. Tarbuka i drugih značajnih predstavnika harmonikaške muzičke literature.

Uz solistu, harmonikaša Boruta Zagoranskog i dirigenta Slavka Magdića, te mnogobrojan harmonikaški ansambl, publika će zasigurno uživati za muzički život Sarajeva netipičnom koncertnom događaju, koji će se desiti u petak, 28.11.2014. u sali Muzičke akademije u Sarajevu, s početkom u 18 sati.  

Program koncerta sačinjavaju djela hrvatskih i evropskih kompozitora , V. Vermeniča, L. Boëllmanna, F. Doblera, V. Zolotarjova, J. Matanovića, A.Piazzolle, B. A. Shehua,  čije je stvaralaštvo svakako doprinijelo propagiranju, afirmaciji, ali i popularnosti kakvu danas na koncertnim podijima uživa harmonika.

Koncert pulskog ansambla harmonika predstavljati će osvježenje za našu muzičku scenu, pružajući publici jedinstvenu priliku da putem istančane umjetničke interpretacije spozna neka od najvrijednijih djela napisanih za harmoniku. Ulaz na koncert je besplatan.