BIH

Ovjereno osam kandidatskih listi za Dom naroda Parlamenta FBiH iz SBK-a

Centralna izborna komisija BiH

Onasa

26.11.2014

Centralna izborna komisija (CIK) BiH izvršila je provjeru kandidatskih listi za izbor delegata iz Skupštine Srednjobosanskog kantona (SBK) u Dom naroda Parlamenta Federacije BiH (FBiH), saopćio je CIK BiH.

Ovjereno je osam kandidatskih listi na kojima se nalaze 22 kandidata za delegate u Dom naroda Parlamenta FBiH.

Kandidatske liste za izbor delegata iz reda bošnjačkog naroda za zastupnicu Halimu Crnicu su Refik poparić, Amir Šećibović i Elvedin Mušanović.

Na kandidatskoj listi zastupnika Almira Švage nalaze se Almir Švago, Samir Čurić, Edina Hrustić i Muhamd Hodžić, dok na kandidatskoj listi zastupnika Rusmina Jusufspahića kandidati su Rusmin Jusufspahić, Emir Muftić i Edin Mašić.

Na kandidatskoj listi za izbor delegata iz reda srpskog naroda, nalazi se zastupnik Nikola Simić.

Kako se navodi, na kandidatskoj listi za izbor delegata iz reda hrvastkog naroda, zastupnika Ante Bilića su Anto Bilić i Matej Gadža.

Na kandidatskoj listi zastupnika Mirka Batinića su Mirko Batinić,  Ivan Sajević i Ljupko Sučić.

Kandidatsku listu zastupnika Dražena Matišića čine Dražena Matišića, Josip Kvasina i Suzana Krišto, a kandidatsku listu zastupnice Lidije Bradara čine Lidija Bradara, Josip Kvasina i Krišto Suzana.

Odluke o ovjeri kandidatskih listi biće dostavljene Skupštini SBK kako bi bila nastavljena pocedura izbora delegate u Dom naroda Parlamenta FBiH, saopćeno je.