CRNA HRONIKA

Akcija "Štampač": "Pala" organizovana grupa dilera

Uhapšene četiri osobe

Fena

26.11.2014

- Četiri osobe uhapšene su u policijskoj akciji "Štampač", usmjernoj na suzbijanje neovlaštene proizvodnje i promet droga na području Doboja i Dervente.

Načelnik Kriminalističke policije dobojskog Centra javne bezbjednosti Miroslav Milojević rekao je na pres-konferenicji da su akciju na području Doboja i federalnih općina Usora, Tešanj i Sarajevo realizovali policijski službenici iz Doboja, te Federalnog i ministarstava unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog i Kantona Sarajevo.

Milojević je naglasio da je tokom pretresa na četiri lokacije, po jednoj u Doboju, Usori, Tešnju i Kantonu Sarajevo, pronađen veći broj mobilnih telefona, SIM kartica, sredstava i opreme za pakovanje droge i drugi predmeti. Uhapšeni, koji su odranije poznati po vršenju kriminalnih djela, će biti predati u nadležnost tužilaštva Doboj zbog sumnje da su kao organizirana kiminalna grupa umiješani u neovlaštenu proizvodnju i promet droga.

Akcija "Štampač" realizuje se od septembra, a do danas su izvršeni brojni pretresi tokom kojih je pronađena i izuzeta određena količina droga.