REGION

Zlostavljana djevojčica: "Mama sakrij me kad dođe tata"

U porodičnoj kući u Lukomiru preživljavaju šok

(Mi.K.)

26.11.2014

Danijela N., majka troipogodišnje djevojčice S. N., koju je, kako se sumnja, neprimjereno dodirivao otac Igor N. (35) iz Lukomira kod Žitorađe, prenosi Blic.

Nekoliko dana pošto je pušten, Igoru je sud u Prokuplju ponovo odredio pritvor do 30 dana pod sumnjom da je izvršio obljubu djeteta.

- Ljekarskim nalazom potvrđeno je da je djevojčici povrijeđen djevičnjak, ali ne i da je silovana. Do posljednjeg nalaza ljekara nisam željela da povjerujem u to, mislila sam greška je. Ali nije bila greška - priča Danijela.

Ona kaže da joj je djevojčica ispričala da je tata dodiruje i da joj ljubi međunožje.

- I dok smo živjeli zajedno, ljubio joj je međunožje posle kupanja. Skrenula sam mu pažnju na to i čak sve prijavila Centru za socijalni rad u Žitorađi - dodaje Danijela.

Ona je 9. oktobra vidjela promjene u ponašanju djeteta, kada je primjetila i da joj je veš braon boje. Posle toga S. N. je ponovo bila kod oca do 18. oktobra, nakon čega ju je majka odvela u hitnu pomoć jer joj je u mokraći našla kap krvi. Na drugom pregledu u Zavodu za sudsku medicinu 6. novembra utvrđeno je da dijete nije silovano, ali da joj je povrijeđen polni organ.

- Mislila sam da dijete nije svjesno šta se desilo, ali je ona opisivala kako ju je dodirivao otac - kaže Danijela.

U porodičnoj kući u Lukomiru, Igorovi otac i majka preživljavaju novi šok.

Komšije brane Igora

Mještani Lukomira ne vjeruju da je njihov komšija Igor kriv.

otac

Za stanovnike ovog sela jedini krivac je Igorova bivša supruga, koja ga je prije četiri mjeseca ostavila i navodno živi u Nišu s momkom, što ona negira.